LOVE , DEATH & ROBOTS

booksiay

LOVE , DEATH & ROBOTS

love death robots

Love, Death & Robots

“Daha derin bir anlam arayışı daha uzağa bakmasına neden oldu.

Evrenin kendisine… ”

Love, Death & Robots

Love, Death & Robots, insanın anlam arayışı ve hayat amacını, ürettiği her şeye bulaştırdığını iddia eden ve insan temel alınarak kopyalanan tüm disiplinlerin sonuçları ile ilgili alternatifli tahminlerde bulunan felsefi bir animasyon serisi.

Yaratılışın kimliğimize kattığı parçacık her neyse, yarattıklarımıza bulaşıyor. İçimizde barındırdığımız sevgi, öfke, aşk, nefret, intikam, hoşgörü, savaş ve barış anlayışı zincirleme olarak çevremizdeki her şeyle etkileşime geçiyor. Temel felsefelerin, distopik kurguların, evrensel arayış, hırs ve güç isteğinin kısacık animasyonlara enjekte edildiği seride  “Steampunk” meraklıları için de etkileyici bölümler olduğunun müjdesini verebilirim.

Love Death & Robots

Her bölümü farklı bir yerde ve konuda geçen, değişik çekim teknikleriyle üretilmiş, Netflix’te yayınlanan animasyon, bilimkurgu dizisi olan Love, Death & Robots serisi, kurgularında yer alan teknolojinin yaratmış olduğu distopik evrenleri şaşırtıcı bir şekilde sunuyor. Yeni nesil animasyon teknikleri ile oluşturulan bu kısa filmler, fikirleri konsantre şekilde zihninize işliyor. Daha önce de belirtmiştim, animasyon ve bilgisayar teknolojisinin geldiği seviye, yakın zamanda gerçek oyuncuların pabucunu dama atacak gibi görünüyor.

LOVE DEATH & ROBOTS / SONIA

Tamamı animasyon olan serinin, en kısası 6 dakika en uzunu 18 dakika olan kısa filmleri, farklı oyuncular ve ekipler tarafından üretilmiş bağımsız bölümlerden oluşuyor. Black Mirror tarzında distopik kurgular üzerine şekillenen serinin, her hikâyeden uzun metrajı filmler veya diziler üretilebilecek bölümlerinde öne çıkan etkili karakterleriniz olacak.

Reklamlar

Dizinin yapımcılığını ve yönetim koltuklarında etkili isimler bulunuyor. Bunlardan en önemlisi, müzik dünyasının devlerinden Rolling Stones, Aerosmith, Madonna, kliplerinin yönetmeni olarak tanınan David Fincher, ayrıca sinema tarihinin etkili yapımlarından olan Seven, Fight Club,  The Game, The Social Network, House of Cards, Mindhunter gibi önemli projelerin yapımcı ve yönetmenidir. Deadpool, Terminatör: Kara Kader, Ejderha Dövmeli Kız filmlerinin yönetmeniTim Miller da Love, Death & Robots serisinin önemli isimlerinden biri olarak göze çarpıyor.

Carl Sagan

Love, Death & Robots kısa anlatılarını izlerken aklıma gelen isim, hayranlarının yakından bildiği astrobiyolojinin öncülerinden olan gökbilimci, Voyager Altın Plakları, Cosmos, SETI projeleri ile sıklıkla anılan, ödüllü bilim insanı Carl Sagan’dı. Farklı zamanlarda okuduğum cümleleri zihnimde uçuştu durdu. Bu nedenle, yazıyı onun ünlü Soluk Mavi Nokta kitabındaki efsanevi söyleminde olan bir alıntı ile bitiriyorum:

“Dünya, şu ana kadar yaşam barındırdığı bilinen tek gezegen. En azından yakın gelecekte, türümüzün göçebileceği başka hiçbir yer yok. Evet, ziyaret ediyoruz. Ama henüz yerleşemiyoruz. Beğensek de beğenmesek de, Dünya şu an için yaşadığımız yegâne yer.”

Ürettiğimiz, tükettiğimiz, yarattığımız ve yok ettiğimiz her şey bu mavi gezegenin içinde hepimizi etkiliyor.

Tüm hayatımızı bu sorumluluk bilinci üzerinde şekillendirmek hepimizin insanlık görevi,

Sizce de öyle değil mi?

REPLİKLER

Reklamlar

“Bazen neye dönüştüğümü anlamak benim için bile zor oluyor ve eskiden ne olduğumu hatırlamak da zorlaşıyor.”

 “ Ama Zima’nın sonunda fark ettiği evrenin zaten kendi gerçeğini anlattığıydı. Hem de onun yapabileceğinden çok daha iyi bir şekilde…”

“Mavisi gökyüzüne mi, denize mi daha yakındı karar veremedim. İkisi de değil. Zima mavisi o kendine has bir şeydi.”

 “Gerçeği arayışım beni buraya getirdi. Bu benim son eserim olacak, sonunda sanatımla aradığım şeyleri anlayabiliyorum. ”

“Ama sen makine parçaları olan bir insansın, insan olduğunu düşünen bir makine değilsin.”

 “Bir tane kıyamet sonrası şehir gördün mü, hepsini görmüş sayılırsın!”

LOVE DEATH & ROBOTS / ÜÇ ROBOT

“Biliyorum top dendiğini ama bu insan şeylerini ilk defa görüyoruz”

“İnsanlar bu şeylerle ne yapıyorlarmış ki?

– dostum, onları sektiriyorlarmış!

-Bu kadar mı?

-Evet, aşağı yukarı bu kadar!”

-onlar insandı bir şeyleri sektirmeleri, bilişsel kapasitelerini en üst seviyeye taşırdı!”

“Şey emin değilim ama güç üretmek için bunu giriş deliklerine tıkıyorlarmış”

“Dâhili asit varilleri olan varlıklardan mantık beklemek biraz delice.”

“- Onları kim tasarlamış ki?

-O net değil, Kodlarına baktık, yaratıcı imzası yok”

“Paniğe kapılma ama sanırım onu aktive ettin.”

“Biz robotuz tesadüflerle işimiz olmaz.”

“Kapatma düğmen var mı senin?”

 “Bunların arkasındaki fikir en kısa sürede en fazla insanı hızla yok etmekmiş.”

“Egemenliklerine son veren şey kibirleri oldu. Yaradılışın merkezi oldukları inancıyla suları zehirleyip, toprağı öldürüp göğü boğdular. Sonunda, nükleer bir kışa gerek kalmadı. Kendini beğenmişlikleriyle yaşadıkları uzun ve pervasız bir sonbahar geçirmeleri yetti.” ”

“Özel değilim, benzersizim. Başka hiçbir takım o canavar için kadın pilot kullanmıyor.”

“Dünyaya nefretle gelmezsin ama korku temel içgüdüdür. Duyularını doldurur, onu görebilir, duyabilirsin, tadabilirsin. Korku hayatta kalmamı sağlıyor”

“Yoğurt dünyadaki hâkimiyeti ele geçirdiğinde hepimiz aynı esprileri yaptık.”

“Ama bunun saçmalığına gülmediğimiz zaman kendimize sorduk: Ne zaman bir mandra ürünü tarafından yönetilir hale geldik?”

“Yoğurt hünerli ve kurnazdı ve sınırları içinde yaşayan insanlara ve anayasal haklara saygı duyacağı vaadiyle bir asırlığına Ohio’nun yönetimini kiraladı.”

“Geçmişteki hatalarını ortaya çıkardığımızda bizi bitirirler.”

DİZİ KÜNYESİ:

Tür:                                       Antoloji, Bilim kurgu, Yetişkin animasyonu

Sezon:                                  3

Bölümler:                           35

Yönetici yapımcılar:       David Fincher, Tim Miller, Jennifer Miller, Joshua Donen

Ortalama süre:                 6-18 dakika

Platform:                            Netflix

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

error: Content is protected !!