12. GEZEGEN – Zecheria Sitchin

booksiay

12. GEZEGEN – Zecheria Sitchin

12. GEZEGEN - Zecheria Sitchin

12. GEZEGEN

Bakü doğumlu Sümerolog Zecharia Sitchin, ortaya attığı Pre-astronotik bir teori ile “Dünya Tarihçesi” adlı kitap serisini oluşturarak dünyayı büyük tartışmalarla ikiye bölüyor. Teorisi antik Sümer çivi yazılı metinlerin çevirisine dayanıyor. Kitaplarında, tarih öncesi çağlarda gerçekleşen, insanlığın farklı bir yaradılış sürecinden bahsediyor. Sümer tabletlerinin ilk on dördünün içinde Niburu’dan Dünyaya kaçan Annunakilerin ( Gökten yere gelenler anlamında) ilk uygar insanın varoluşu ve dünya düzeninin kuruluşuna etkilerini anlatıyor.

Zecheria Sitchin, Sümer tabletleri başta olmak üzere, bilimsel araştırmalarından yola çıkarak dünya ve insanlık tarihinin geçmişteki bulgularını değerlendiriyor ve o döneme ait uzay ve güneş sistemimizle ilgili bilgileri kanıtlarıyla ortaya koyuyor.

Gezegenimizin ve türümüzün karanlık çağdan, aydınlanma çağına kadar geçen süresinde, açıklanamayan tüm dönemleri, geniş bir perspektifte değerlendiriyor. Geçmişimizdeki verilerle, geldiğimiz kaynakları irdelerken, geleceğimize öngörüde bulunmaya çalışıyor.

BIG BANG

Dünyamızın ve güneş sitemimizin oluşumunun en eski ve en yaygın şekilde kabul gören kozmolojik modeli “Big Bang” olarak adlandırılan büyük patlamadır. Tekillik noktası olarak kabul edildiği patlama anından itibaren, evrenin genişlediği de bu kozmolojik modelin varsayımlarından biridir. Dünyada evrimsel kuramın karşısında, kozmik tohum teorisi ile yer alan Sitchin, arkeolojik tarihin kalıntıları arasında insanlığın kaynağına sarsıcı bir bakış açısı sunuyor.

Reklamlar

Sorularıyla zihninizde patlamalar yaratacak kitapta, insanoğlunun karanlıktan aydınlığa yürürken kimlerden yardım aldığını bulmaya çalışıyor. Gerek kozmik oluşum, gezegenler, Mars’ta yaşam, uydu gezegenler, kuyruklu yıldızlar ve galaksi haritası, gerek yeryüzünün şekillenmesi, insanlığın var oluşu ve uygarlığın gelişimi üzerine sorduğu sorular sonucunda yaptığı araştırmalar, sunduğu kanıtlar sizi şoka sokabilir.

NEREDEN GELDİK NEREYE GİDİYORUZ?

Sitchin, serinin ilk kitabı 12. Gezegen’de dünya tarihinin en eski ve cevabı hala net olarak bilinmeyen sorusunun peşinde: Nereden geldik, nereye gidiyoruz?

Eski Ahit ve tüm kutsal kitap anlatıları, mitolojik efsaneler, masallar ve destanları, arkeolojik bulgularla birleştirerek oluşturduğu kuramı ile bu sorulara cevap arıyor. Topladığı tüm verilerle, dünyada bildiğimiz karanlık çağın öncesinde, yüksek teknoloji, genetik mühendislik ve uzay seyahatlerinin olduğu aydınlık çağların bulunduğunu kanıtlamaya çalışıyor.   

Dünya tarihi süreciyle ve en önemlisi daha öncesiyle ilgili, kadim uygarlıklar, milyonlarca yıllık bilgi ve tarih konusunda merakınız varsa, inanması güç gelecek iddialarla etkileneceğiniz, mutlaka okumanız gereken bu seriyi kaçırmayın.

Battlestar Galactica, Dune gibi birçok ünlü senaryoya ve edebiyat eserine kaynak olan, daha önce fark etmeyen meraklıları için ilginç bir araştırma alanı olacak kitapları okuduğunuzda pişman olmayacaksınız. Araştırma yapmanız gereken uzun bir okuma olacak, not almak için yanınızda kâğıt ve kalem bulundurmayı unutmayın.

DÜNYA TARİHÇESİ

Reklamlar

12. Gezegen, Zecharia Sitchin tarafından yazılan ve on kitaptan oluşan, Dünya Tarihçesi adını verdiği araştırma serisinin ilk kitabıdır. Serinin tamamının listesi:

  • 1.            12. Gezegen (1976)
  • 2.            Gökyüzüne Merdiven (1982)
  • 3.            Tanrıların ve İnsanların Savaşları (1985)
  • 4.            Kayıp Diyarlar (1990)
  • 5.            Zaman Başlarken (1993)
  • 6.            İlahi Karşılaşmalar (1995)
  • 7.            Kozmik Tohum (1998)
  • 8.            Enki’nin Kayıp Kitabı (2002)
  • 9.            Dünya Tarihçesi Seferleri (2004)
  • 10.          Kozmik Şifre (2005)

Yazarın 2014 yılında yazdığı Ölmeyi Reddeden Kral eseri, bu araştırmalarından yarattığı kurgu romanı ve son kitabıdır.

Otuz sayfaya yakın kaynak bölümüyle birlikte, Dünya Tarihinin sırlarına dört yüz altmış sayfalık bir giriş olan 12. Gezegen kitabında altını çizip not almadığım bölüm kalmadı. Yüzlerce alıntıdan merakınızı harekete geçirecek birkaç tanesini de buraya sizin için bıraktım:

12. GEZEGEN ALINTILAR

“Kadim kaynaklara geri dönerek onları kelimesi kelimesine kabul etmek ve zihnimde tarih öncesi olayların sürekli ve mantıklı bir senaryosunu oluşturmak, otuz yıllık araştırmaya mal oldu.”

“Dolasıyla On ikinci Gezegen, okuyucuya ne zaman, niçin ve nereden gibi belirli sorulara cevap veren bir anlatım sağlamayı hedeflemektedir. Gösterdiğim kanıtlar, esas olarak kadim metinler ve resimlerin kendileridir. “

“Bu kitap, Güneş Sistemimizde yalnız olmadığımızı önermektedir ve evrensel bir Tanrı’ya imanı azaltmaktan çok daha fazla artırmaktadır.”

“Sanki bu oyunu izleyen görünmez bir hoca, insan takımının güçten düştüğünü görmüş ve artık tükenmiş olanların yerini alması için sahaya taze ve daha iyi eğitilmiş bir takımı çıkarmıştı.”

“Gizemli bir el, bir kez daha insanı gerileyişinden çekip çıkarmış ve onu çok daha yüksek bir kültür, bilgi ve uygarlık seviyesine yerleştirmişti.”

  “Paralel gelişmişlikte bir matematik sistem olmaksızın yüksek bir uygarlığın varlığı düşünülemez.”

 “Mezopotamya yazıtından birinde şöyle özetleniyor: “Güzel görünen her neyse, tanrıların lütfuyla yaptık.”

“Tüm tapınakların tüm koridorları bizi tek bir kaynağa getirdi: Sümer”

“TE- tableti diye adlandırılan bu metnin 20. Satırı şöyle der: “Naphar 12 şeremeş ha. la şa kakkab.lu şa Sin u Şamaş ina libbi ittiqu”, yani “ hepsi hepsi, Ay ve Güneş’in ait olduğu, gezegenlerin yörüngede döndüğü 12 üyedir.”

“Çünkü Güneş sistemi, yani mulmul, bizim bildiğimiz gezegenlere ek olarak, Anu’nun gezegenini de içermekteydi. Parlak bir gök cismi olan sembolü, Sümer yazısında tanrı Anu ve “ilahi” yerine geçmekteydi.”

“Yaradılış Destanı’nın 1. Perdesi sona ererken, bir Güneş ve dokuz gezegenden oluşan bir Güneş Sistemi karşımızdadır:

GÜNEŞ – Apsu, “başlangıçtan beri mevcut olan”

MERKÜR – Mummu, “Apsu ’nun danışmanı ve elçisi”

VENÜS – Lahamu, “çarpışmaların hanımı”

MARS – Lahmu, “ savaş ilahı”

?? – Tiamat, “yaşam veren bakire”

JÜPİTER – Kişar, “sağlam karaların en başta geleni”

SATÜRN – Anşar, “göklerin en başta geleni”

PLÜTON – Gaga, “Anşar’ın danışmanı ve elçisi”

URANÜS – Anıt, “göklerin olan”

NEPTÜN – Nudimmud (Ea) “sanatkârane yaratan”

Dünya ve Ay neredeydi? Yaklaşmakta olan kozmik çarpışmanın ürünleri olan onlar, henüz yaratılmamışlardı.”

“Dünya yeniden bedenlenen Tiamat’tır. Ay’a Dünya’nın “koruyucusu” denir; Tiamat ’ın Kingu’ya, baş uydusuna koyduğu ad da budur.”

“Böylece gezegenler için “istasyonlar oluşturan” Marduk kendisi için “Niburu istasyonunu aldı ve gökleri geçti ve taradı” yeni Güneş Sistemi’ni. Sistem artık karşılıkları olan on iki Büyük Tanrı ile birlikte on iki gök cisminden oluşmaktaydı.”

“Kadim masallar, hatta yazılı tarih, insanların “diyara ulaşmak” , “ Hayat Ağacı” nı bulmak, Gök ve Yer Tanrıları arasında ebedi saadeti bulmak için dur durak bilmeyen gayretlerini anlatırlar. Bu özlem, kökleri Sümer’in derinliklerinde olan tüm dinlerde mevcuttur; yani Dünya üstünde adil ve dürüst olmayı, bir Göksel İlahi mekandaki bir “ölümden sonra hayatın” izleyeceği ümidi.

12. GEZEGEN KİTAP KÜNYESİ

Adı: 12. Gezegen: Dünya Tarihçesinin İlk Kitabi

Yazarı: Zecharia Sitchin

Tür: Tartışmalı Edebiyat

Sayfa: 460

İlk Yayınlanma Tarihi: 1976

 

Bir cevap

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

error: Content is protected !!